Uw woning beter beveiligen met glas

woning beveiligen met glasSteeds meer inbrekers komen door ramen en glasdelen in deuren de huizen binnen. Redenen hiervoor zijn de toenemende beveiliging van de buitendeuren. Om uw woning beter te beveiligen tegen een inbraak is het belangrijk om ook het glas in en om het huis te beveiligen. Een kanttekening is wel dat men wel moet zorgen dat in het geval van brand of andere calamiteiten men het huis kan verlaten door bijvoorbeeld slaapkamerramen. Zorg dus dat voor een ieder in het huis duidelijk is wat de vluchtwegen zijn in geval van nood. Naast glas zijn er nog legio mogelijkheden om uw woning beter te beveiligen. Wij inspireren u graag.

Veiligheidsglas

Hierboven is al beschreven dat glas een zwakke schakel vormt in de beveiliging van huizen. Ramen, lichtkoepels en dakramen zorgen voor niet te onderschatten risico’s op inbraken en zijn lastig te voorkomen. Toch is er een glassoort dat hierbij kan helpen: veiligheidsglas.

Inzet veiligheidsglas

Het inzetten van glas kan de volgende aspecten van veiligheid bieden: Letselveilig glas, doorvalveilig glas en inbraakwerend glas. Om inbraken te voorkomen is de inzet van inbraakwerend glas een mogelijkheid. Hiermee is het mogelijk om uw eigendommen te beschermen tegen een inbraak. Hiervoor kunt u beveiligingsglas gebruiken. Bij dit type glas is het onmogelijk om in korte tijd het glas te forceren. Beveiligingsglas is PVB-gelaagd glas dat bestaat uit folies en glasbladen. Het aantal folies en glasbladen bepalen de sterkte van het glas.

Certificaat

Besluit u te kiezen voor veiligheidsglas, laat dan het glas plaatsen door een gecertificeerde glaszetter. Daarnaast is het belangrijk dat het bedrijf in het bezit is van het GBO Vakcertificaat of lid is van de Glas Branche Organisatie. Hiermee is de kwaliteit van de producten verzekerd.

Soorten veiligheidsglas

Bij de keuze van veiligheidsglas zijn er twee soorten voorhanden. Het eerste is gehard glas. Dit is speciaal behandeld glas dat vijf keer sterker is dan gewoon glas. Daarnaast kan het goed tegen grote verschillen in temperatuur. In het geval het breekt, zal het uiteenvallen in kleine, onscherpe korrels. Hierdoor ontstaat er geen kans op zwaar lichamelijk letsel. Voorbeelden van toepassingen waarin gehard glas zijn terug te vinden zijn glazen tafels, zijruiten van auto’s en bushokjes.

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit tenminste twee glasbladen, waartussen een doorzichtige kunststof folie is verwerkt. De folie houdt het glas bij elkaar indien het breekt. Er ontstaan geen gevaarlijke scherven, waardoor het risico op zwaar lichamelijk letsel nihil is. Een groot voordeel van gelaagd glas is dat als het glas breekt het een geheel blijft en er geen opening ontstaat. Hierdoor is het onmogelijk om door de ruit heen te vallen.

Combinatie met ander type glas

Veiligheidsglas is prima te combineren met andere glassoorten, zoals bijvoorbeeld isolerend glas. Aan het veiligheidsglas kunnen indien gewenst allerlei functies worden toegevoegd. Te denken valt aan zon-, geluid- en brandwering, maar ook decoratie en zelfreiniging.

Een glaszetter inschakelen

Bent u overtuigd naar aanleiding van dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met glaszetter Jan de Weg om de mogelijkheden te bespreken. Jan de Weg is operatief in heel Nederland en snel bij u op locatie indien dat nodig is.