Voorkom een inbraak!

Inbraak voorkomen
Voorkom een inbraak!  

 

Het is een nachtmerrie voor ieder gezin: een inbraak in huis. Denk niet alleen aan de waardevolle en dierbare voorwerpen die hierbij onteigend kunnen worden, maar denk ook aan gevaarlijke situaties die doorgaans bij een inbraak ontstaan. Inbrekers gebruiken steeds meer geweld om uw woning binnen te komen en proberen u er daarnaast op alle mogelijke manieren van te weerhouden om hulp in te schakelen van de politie, buren of andere omwonenden. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om uw woning op een degelijke manier te beveiligen tegen inbrekers!

 

Juiste sloten voor ramen en deuren

 

Bij het beveiligen van uw woning is het allereerst belangrijk om uw woning te voorzien van de juiste sloten. Dit geldt niet alleen voor de deuren in uw woning, maar ook voor uw ramen. Op deuren maakt men doorgaans gebruik van zogenaamde cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te meer veiligheid het slot logischerwijs ook biedt.

 

Voor ramen zijn bijzetsloten aan te raden, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welk type bijzetsloten het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van het kozijn of de manier waarop het raam geopend wordt.

 

Optionele beveiligingscomponenten

 

Naast de juiste sloten op ramen en deuren kun u kiezen voor optionele beveiligingscomponenten. Denk hierbij aan een elektronische camera, een bewegingssensor, magneetcontacten bij uw deuren, enzovoorts. Een slotenmaker kan u helpen bij het installeren van deze beveiligingscomponenten, zodat u ervan verzekerd bent dat deze op de juiste plek hangen in uw woning. Mocht u zelf beveiligingscomponenten kopen, let dan vooral goed op het PKVW-keurmerk (een keurmerk van de politie). Dit keurmerk geeft aan dat de beveiligingscomponenten naar behoren zouden moeten werken bij een inbraak in uw woning.

 

Wilt u meer weten over inbraakpreventie? Vraag een slotenmaker bij u in de buurt!

 

Bron: slotenmaker Utrecht