Tips om de kans op inbraak te verkleinen

tips kans inbraak verkleinen
Nog steeds vinden er veel inbraken plaats en dit aantal neemt alleen maar toe. Het is moeilijk om uw woning volledig te beveiligen tegen inbrekers. Toch kunt u veel stappen nemen om uw woning beter te beschermen om zo de kans op inbraken te verkleinen. Zo kunt u zonder zorgen uw woning verlaten.

Extra beveiliging

Als eerste kunt u uw ramen en deuren extra beveiligen. Dit kan bij ramen door barriĆØrestangen, bijzetsloten en dievenklauwen. Bij deuren is er de keuze uit bijvoorbeeld een bijzetslot, veiligheidssloten of een beveiligingsstrip. Er zijn veel methodes van hang- en sluitwerk om uw ramen en deuren te beveiligen. Daarnaast is het verstandig om een inbraakalarm te installeren. Een inbraakalarm neemt de aanwezigheid van een indringer waar en geeft een signaal af. Dit signaal kan bijvoorbeeld een alarm in uw woning zijn, maar dit kan ook een stil alarm zijn. Bij een stil alarm krijgt u of bijvoorbeeld het beveiligingsbedrijf waar u het alarm heeft aangeschaft een waarschuwing.

Langer werk

Er zijn een aantal dingen waar inbrekers niet van houden. Zo moeten zij snel in een woning kunnen komen en er ook snel uit kunnen komen. Als dit niet het geval is zullen ze uw woning sneller overslaan. Denk bijvoorbeeld aan het extra beveiligen van uw ramen en deuren. Dit kost meer tijd, dus zijn inbrekers sneller geneigd om uw woning over te slaan.

Licht

Inbrekers houden niet van licht. Tegenwoordig kunnen lampen aan worden gezet op afstand, of met een timer. Dit zorgt ervoor alsof het lijkt dat iemand thuis is. Denk er daarom aan om uw lichten aan te sluiten op een timer of op een ander systeem, waarmee u uw lampen aan en eventueel ook weer uit kunt zetten. Daarnaast is het verstandig om te zorgen voor voldoende buitenverlichting.

Lawaai

Naast dat inbrekers niet van licht en lang werk houden, hebben ze een hekel aan lawaai. Lawaai trekt de aandacht en zorgt ervoor dat inbrekers niet ongestoord hun werk kunnen doen. Lawaai trekt immers mensen aan en op deze manier is de kans groot dat de inbreker betrapt wordt. Als u investeert in een goed alarmsysteem, is dat lawaai zo gemaakt.

Buurtpreventie

Naast bovenstaande tips is het verstandig om niet te veel informatie op Facebook of ander sociale media te zetten. Een adreslabel aan uw sleutels is ook niet verstandig, zodra u uw sleutels verliest is uw huis snel gevonden door inbrekers. Een goed werkend systeem is vaak buurtpreventie. Houd een oogje in het zeil bij elkaar in de buurt, zo past u met zijn allen op elkaar en geeft u inbrekers geen kans.

De hulp van een expert inschakelen?

De slotenmakers van Kwieq zijn ervaren op het gebied van inbraakpreventie en kunnen u als geen ander van dienst zijn als het aankomt op het beter beveiligen van uw eigendommen. Nieuw hang- en sluitwerk? Een alarmsysteem? Kwieq staat voor u klaar!