7 tips om uw huis te beveiligen op vakantie

vakantie beveiliging tips
Inbrekers hebben de grootste kans van slagen als u niet thuis bent. Weten ze dat u op vakantie bent, dan hebben ze garantie dat u de eerste tijd ook nog niet terug zal komen en dat ze dus rustig de tijd kunnen nemen uw bezittingen te doorzoeken. Het is dus essentieel als u uw woning wilt beveiligen op vakantie dat inbrekers nooit kunnen achterhalen dat u een aantal dagen of weken weg bent. Het zou verschrikkelijk zijn als thuiskomt van een heerlijke vakantie en er is ingebroken bij u thuis. De volgende 7 tips kunt u gebruiken om inbrekers uw woning over te laten slaan.

Laat een bewoonde indruk achter

Als u de indruk achterlaat dat er iemand in de woning aanwezig is, zullen inbrekers uiteraard niet gauw proberen uw huis binnen te komen. U kunt dit bereiken door een tv-simulator te gebruiken, door de krant op de tafel te leggen of door de radio aan te laten staan. Het is wel verstandig dat u de buren laat weten dat u weg bent, want die zouden dit juist als verdacht kunnen zien en zich zorgen kunnen gaan maken.

Denk aan tuinonderhoud

Als u een langere tijd weggaat en uw tuin ziet er altijd netjes en verzorgd uit, dan zal een inbreker direct kunnen zien dat u niet thuis bent als uw gazon begint te groeien of uw planten drogen uit. Zorg er daarom voor dat er regelmatig iemand langskomt om uw planten water te geven en om uw gazon te maaien, zodat het lijkt alsof u zich hier nog dagelijks mee bezighoudt.

Zet geen berichten op sociale media

Misschien is het heel aanlokkelijk om uw vrienden en familie via de sociale media te laten weten dat u op het vliegtuig stapt naar een ver oord, maar dit is ook een manier om aan te geven dat u een tijd niet thuis zal zijn. Aangezien inbrekers ook uw Facebook profiel kunnen bekijken, of uw andere sociale mediapagina’s, geeft u ze dan een gratis tip over waar u bent de komende tijd. Zet dus nooit op uw sociale media dat u op vakantie gaat, want inbrekers vandaag de dag zijn erg vindingrijk.

Zet alle fietsen en schuren op slot

Controleer voordat u weggaat of alle schuren goed afgesloten zijn en dat niemand hier zomaar naar binnen kan. Ook als u hier fietsen, brommers of motoren in heeft staan zet u deze het beste op slot, zodat als er iemand binnen mocht komen deze nog steeds lastig te stelen zijn.

Gebruik een timer op de verlichting

Het kan nooit kwaad een beetje geld te investeren in een paar timers die u op uw stopcontacten kunt plaatsen. U kunt deze dan zonder thuis te zijn zo instellen dat lampen aangaan wanneer het donker wordt, de televisie even aan gaat na etenstijd en dat het licht in uw slaapkamer ingeschakeld wordt rond bedtijd, bijvoorbeeld.

Vraag buren de post weg te halen

Als laatste is het altijd verstandig om uw buren te laten weten dat u weggaat. Deze kunnen dan een oogje in het zeil houden en de politie bellen als ze iets verdachts zien gebeuren rondom uw woning. Geef de buren een sleutel en laat ze de post weghalen. Een stapel opgehoopte brieven is een duidelijke indicatie dat u niet thuis bent. Vraag dan of ze direct de planten water kunnen geven, zodat deze er ook verzorgd uitzien. En laat ze uiteraard weten dat u een aantal timers hebt aangeschaft, zodat ze zich niet onnodig zorgen hoeven te maken als het licht in uw woning ineens aangaat. Met deze 7 tips kunt u met een gerust hart op vakantie.

Bron: NBC Beveiliging