Geef inbrekers geen kans met veilige sloten

veilige sloten
U wilt de kans op een inbraak in uw woning logischerwijs zo klein mogelijk maken. Toch blijkt het nog zeer vaak voor te komen dat woningen niet voldoende of niet op de juiste manier beveiligd zijn. Zo lopen woningbezitters een onnodig groot risico op een inbraak, zonder dat zij zich hier zelf vaak van bewust zijn. Reden genoeg om ook de beveiliging in uw eigen woning nog eens na te lopen! Een van de belangrijkste aspecten in een goede woningbeveiliging zijn de sloten die u op ramen en deuren gebruikt. Maakt u bijvoorbeeld al gebruik van gecertificeerde sloten?

In dit artikel vertellen we u meer over de meest geschikte sloten voor het beveiligen van uw woning. Let hierbij niet alleen op de sloten die u op uw deuren plaatst, maar ook op uw raamsloten. Het komt zeer geregeld voor dat men vergeet om de ramen binnen hun woning van goede sloten te voorzien. Het zijn juist de ramen die eenvoudig door een inbreker zijn open te breken, door de vaak relatief zwakke kozijnen.

Geschikte sloten voor het beveiligen van deuren

Deuren van woningen kunnen beveiligd worden met cilindersloten. Momenteel wordt er binnen veel huishoudens gebruik gemaakt van tweepuntsloten, die logischerwijs op twee punten met de deurpost verbonden zijn. Veel veiliger is het om te kiezen voor driepuntsloten, die een extra contactpunt hebben. Deze driepuntsloten vergen meer moeite van een inbreker, waardoor de kans groter is dat een inbreker wordt opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers.

Let bij de aanschaf van cilindersloten voor uw deuren goed op de aanwezigheid van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk, wat staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen, toont aan dat de sloten getest en veilig bevonden zijn door de Nationale Politie. Zo bent u ervan verzekerd dat u veilige sloten op uw deuren heeft!

Hoe kan ik mijn ramen beveiligen met sloten?

Zoals reeds beschreven is het niet alleen belangrijk om uw deuren van goede sloten te voorzien. Ook uw ramen dienen op de juiste wijze beveiligd te worden! Voor het beveiligen van ramen heeft u de keuze uit opleg- en insteeksloten. Beide soorten sloten vallen onder de categorie met bijzetsloten. Het is raadzaam om u vooraf goed te laten adviseren over de meest geschikte sloten voor uw ramen. Dit is onder meer afhankelijk van de manier waarop uw ramen geopend worden en de dikte van uw kozijnen.

Ook nu is het verstandig om voor sloten met het PKVW-keurmerk te kiezen. Een ander punt om op te letten is de SKG-rating van een slot. Deze rating loopt uiteen van een tot drie sterren. Hierbij geldt dat een hogere rating staat voor een grotere vertraging bij een inbraak. Des te groter deze vertraging is, des te groter is ook de kans dat inbrekers tijdens de inbraak worden betrapt. Dit willen inbrekers voorkomen, waardoor zij mogelijk sneller voor een andere woning zullen kiezen.

Bron: slotenmakerszoetermeer.nl