Cilindersloten

CilinderslotenVeilig wonen? Schaf dan cilindersloten aan. Zo maakt u het inbrekers namelijk bijzonder lastig om binnen te komen. Een cilinderslot is een slotmechanische dat bestaat uit een cilinder en een behuizing. De cilinder wordt geblokkeerd door kogeltjes, plaatjes of stiften totdat de bijpassende sleutel in het gat wordt gestoken. Zo kan dus alleen de juiste sleutel het slot openen of sluiten. Alles wat u moet weten over de cilindersloten leest u in de onderstaande tekst.

Beveiliging

Een cilinder kan voorzien worden van de volgende soorten beveiliging: cilindertrekbeveiliging, breekbescherming, boorbescherming, lockpick bescherming en anti-klop bescherming. “Cilindertrekken” is een manier van inbreken die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt. Hierbij wordt de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien. Vervolgens wordt er druk op de schroef gezet en zo breekt de cilinder af. Om dit tegen te gaan kan er cilindertrekbeveiliging, breekbescherming en boorbescherming worden gemonteerd. Een lockpick bescherming beschermt uw sloten tegen “lockpicking”. Lockpicking is een techniek die gebruikt wordt om sloten open te peuteren, met bijvoorbeeld een verbogen theelepeltje. Met de openklop techniek kan een inbreker met het zelfde type/merk sleutel als uw eigen sleutel in uw woning komen. De sleutel van het zelfde type/merk past namelijk in uw slot, maar het kan de deur niet openen. Echter door er vervolgens op te kloppen met een hamertje kan de deur wel geopend worden. De anti-klop bescherming in de cilinder beschermt hier tegen.

Vervangen

Heeft u al cilindersloten, maar bent u de juiste sleutel kwijt geraakt? Dan zit er niks anders op: uw slot vervangen moeten worden. Wilt u zeker weten dat u als enige de sleutel van de deur heeft, dan is het ook aan te raden uw slot te vervangen voor nieuwe cilindersloten. Soms is het nodig om het gehele slot te vervangen, maar als uw deur voorzien is van losse cilinders dan hoeft u alleen de cilinder te vervangen. Het kan ook zijn dat uw huidige sloten toe zijn aan vervangingen, omdat het mechanisme niet meer na behoren werkt. Als u veilig wilt wonen is het aan te raden cilindersloten te plaatsen.

Keurmerken

De stichting Kwaliteit Gevelbouw, ook wel SKG, is een onafhankelijke organisatie die hang- en sluitwerk test. Ze testen onder andere op de sterkte, duurzaamheid en de inbraakwreedheid. Cilinders die dit keurmerk dragen zijn altijd een goede keus. Het SKG keurmerk werkt met een sterrensysteem. Een cilinder met één ster is standaard inbraakwerend, twee sterren betekent zwaar inbraakwerend en drie sterren betekent dat de cilinders extra zwaar inbraakwerend zijn. Naast het SKG keurmerk kan een cilinder ook een ander keurmerk dragen, namelijk het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als uw cilinderslot voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft dit niet alleen een veilig gevoel, maar het kan bij een aantal verzekeraars ook resulteren in een lagere premie.

Slotenmaker

Bent u uw sleutel kwijt geraakt? Dat is vervelend, maar helaas niet onoverkomelijk. Neem snel contact op met één van de slotenmakers van Slotenmaker-direct.nl en laat uw sloten direct vervangen. Slotenmaker-direct is een netwerk van erkende slotenmakers die kwaliteit leveren tegen een scherp tarief. De vakkundige slotenmakers van Slotenmaker-direct zijn specialist in het vervangen van sloten, goed hang- en sluit werk, het herstellen van inbraakschade, inbraakbeveiliging en het schadevrij openen van deuren.