Bedrijfspand beter beveiligen

bedrijfspand beveiligenEen bedrijfspand beveiligen is een noodzakelijk kwaad. Het mooiste zou zijn als u iedereen kon vertrouwen, maar helaas is dat een utopie. Er zijn altijd dieven en inbrekers die interesse hebben in de spullen van een ander. U bent dus gedwongen om maatregelen te nemen om deze mensen tegen te houden. In dit artikel handige tips van Amsterdam Sleutelmaker en Slotenservice, specialist op het gebied van sloten en beveiliging.

Een slotenmaker inschakelen

Veel grote bedrijven maken gebruik van een externe beveiligingsdienst. De beveiligers komen op uw terrein en houden alles in de gaten. Ze controleren toegangswegen en gebouwen. Ze controleren iedereen die naar binnen gaat en registreren bezoekers. Voor kleine bedrijven is dit niet te betalen. Een tweede optie voor een externe beveiliging is een alarmdienst die elektronisch uw pand in de gaten als uw eigen personeel weg is.

Het pand zelf beschermen

Buiten een externe beveiliging kunt u zelf veel doen om het onwelkome bezoekers lastig te maken. Hopelijk worden ze door de maatregelen afgeschrikt en gaan ze uw deur voorbij. Dat begint bij het hekwerk of rolluiken voor deuren en ramen. Ook stevig hang- en sluitwerk doet veel in de strijd tegen ongewenste indringers. Camera’s schrikken dieven af. Vroeger was het voldoende om de camera te vernielen om te zorgen dat niemand het na kon kijken. Tegenwoordig worden de beelden steeds vaker direct opgeslagen in de cloud, zodat men niet meer kan voorkomen dat u de beelden terug kunt kijken. U kunt een alarmsignaal of sirene aansluiten, maar ramkrakers trekken zich daar niets van aan. Bekijk of het zinvol is om een alarm te maken. Daarnaast kunt u voor de beveiliging denken aan een toegangscontrole met pasjes of speciale sleutels. Kortom, er zijn een legio mogelijkheden voor een betere beveiliging van uw bedrijfspand. Het zou goed zijn om de politie of een deskundige een kijkje te laten nemen in uw gebouwen om te zien wat er meer en beter kan. Zij weten hoe dieven kijken en denken en kunnen u goed advies geven. Schakel hen in, zodat u elke dag met een veilig gevoel vanaf uw werk naar huis kunt gaan.