Hang- en sluitwerk vervangen

Hang- en sluitwerk vervangenDe beveiliging van uw bedrijfspand begint bij een goed hang- en sluitwerk. Dieven hebben meestal snel in de gaten of ze makkelijk binnen kunnen komen. Goede beveiliging houdt dit soort onwelkome bezoekers op een afstand. Bedenk daarbij dat een inbreker soms maar een kleine ruimte nodig heeft om binnen te komen. Daarom moet u niet alleen de deuren en de grote ramen beveiligen, maar ook alle kleine doorgangen. Als u hang- en sluitwerk wilt vervangen moet u echt het hele pand bij langs gaan om te zien of u niet iets vergeet.

Beveiliging van de deuren

Voor de deuren is het goed om sloten aan te brengen die verschillende beveiliging combineren. U kunt sloten krijgen met een haakschot. Het slot haakt zich vast in de sluitkom. Dat is moeilijker te forceren dan een slot waarbij u alleen een stuk de sluitkom inschuift. Met een anti-kerntrekvoorziening voorkomt u dat de cilinder uit de deur wordt getrokken. Dat is de laatste jaren een geliefde methode om deuren binnen te komen. Gebruik degelijke cilinders. Zorg ervoor dat de deuren zelf van materiaal zijn dat moeilijk te doorboren is. Met een afstandsbediening maakt u het dieven nog moeilijker. Meer weten over de mogelijkheden? 24 uurs Slotenmaker in Groningen biedt uitkomst.

Beveiliging van de ramen

Voor de ramen kunt u denken aan diverse soorten sluitingen. Druksluitingen of klemmen die het loswrikken tegen gaan. Een andere mogelijkheid is de barrière stang. Die plaatst u achter het raam. Het raam kan wel los (goed voor de ventilatie), maar de inbreker kan er niet door. Dit is vooral geschikt voor klepramen.

Rolluiken

Uiteraard zijn rolluiken of roldeuren een extra beveiliging. Voordeel is dat ze van grote afstand al zichtbaar zijn, waardoor veel dieven bij voorbaat al rechtsomkeert maken. Het geeft uw pand geen mooi aanzien, al zijn er tegenwoordig varianten te krijgen die beter aansluiten bij een pand. Maar het gaat om de beveiliging en daar zijn ze goed voor.