Uw woning beveiligen met de juiste beglazing

Gelaagd glas
Inbrekers vinden tegenwoordig steeds meer vindingrijke manieren om toegang te krijgen tot uw woning. Eén van de bekendste manieren is nog altijd het inslaan van een ruit (bijvoorbeeld bij uw achterdeur, waarna de knip ervan af wordt gehaald en de toegang vrij is). Andere inbrekers pakken het subtieler aan door met speciaal gereedschap bijna geruisloos door uw raam heen te komen. Zoals u kunt lezen vormen ramen dus eigenlijk een risico voor uw huis. Maar u kunt natuurlijk niet uw woning beveiligen door alle ruiten dicht te metselen. Wat u wel kunt doen, is de juiste beglazing laten plaatsen in uw huis, zodat het risico op inbraak in ieder geval sterk wordt teruggedrongen. Handig is om u goed te laten informeren. Een vakman van Glas Nu helpt u graag bij de diverse opties.

Gelaagd glas

Waarschijnlijk kent u de term dubbel glas wel, maar heeft u ook wel eens gehoord van gelaagd glas? Veel mensen kiezen voor dubbel glas om een energiezuinig te krijgen en denken dan ook dat dubbel glas voor meer veiligheid zorgt. Maar dit is niet per se het geval. Wilt u uw woning beveiligen, dan voldoet eigenlijk alleen gelaagd glas.

Veiligheidsglas

Bij gelaagd glas is er sprake van twee of meer op elkaar geplaatste glasplaten. Tussen bevindt zich een speciale folie van kunststof. De folie en de twee glasplaten zijn op hoge temperatuur aan elkaar vast gesmolten. Let op: hoewel de verschillende lagen nu een geheel vormen is er geen sprake van enkel glas. De folie aan de binnenkant van de ruit zorgt ervoor dat er goed beschermd wordt tegen beschadiging. Een steen tegen de ruiten zal nu hooguit een sterretje of barst veroorzaken, in plaats van dat de hele ruit in stukken gaat. Zelfs wanneer iemand een krachtige stoot uitvoert op de ruit zal het raam niet direct helemaal kapotgaan. Dit zorgt in ieder geval voor veel tijdwinst. Door de beveiligende kwaliteiten van gelaagd glas wordt het ook wel veiligheidsglas genoemd.

Meer voordelen van veilig glas

Gelaagd glas is niet alleen veel veiliger tegen inbrekers, het heeft nog meer voordelen. Zo wordt de kans op verwondingen sterk verminderd wanneer iemand er tegenaan valt of zich stoot. Op de eerste hulp van een ziekenhuis zitten vaak mensen die per ongeluk door een ruit van enkel glas zijn gegaan en hierdoor gewond zijn geraakt. Met gelaagd glas zult u dit niet gauw hebben. Daarnaast is gelaagd glas goed voor de isolatiewaarde. Het is dus ook nog eens een goede investering voor uw energierekening.

Gelaagd glas laten plaatsen

Uw woning beveiligen door gelaagd glas te plaatsen is verstandig. Maar hiervoor heeft u wel de kennis en kunde van een vakman nodig. Een ruit plaatsen is niet iets wat u als doe-het-zelver zomaar kunt doen. Daarom is het belangrijk om een glaszettersbedrijf in te schakelen wanneer u veilig glas wilt. Zij kunnen u ook goed adviseren.