Inbraakwerende rolluiken

Inbraakwerende rolluiken
Inbraak en / of schade door vandalisme, het zijn problemen waar veel mensen mee te maken krijgen. Als u een eigen winkel heeft of een groot huis dat er uitziet alsof er veel te halen valt, is de kans op inbraak altijd aanwezig. Daarom zien we steeds vaker dat mensen inbraakwerende rolluiken installeren. Eigenlijk is het zo dat iedere woning op deze manier beveiligd kan worden.

Hoe werken de rolluiken?

Inbraakwerende rolluiken zijn er in verschillende soorten en maten. Veel mensen noemen alle soorten rolluiken inbraakwerend terwijl dit in principe niet zo is. We maken namelijk een onderscheid tussen inbraakwerend en inbraakvertragend. Als u als particulier rolluiken laat plaatsen is de kans groot dat het inbraakvertragende zijn. Voor volledige inbraakwering zijn namelijk strenge eisen opgesteld. Wilt u dit alternatief kiezen, dan zult u ook veel meer geld kwijt zijn.

Soorten rolluiken

Rolluiken worden in principe gewoon voor of achter uw ramen geplaatst. U kunt er zo zelf voor kiezen wanneer u het rolluik naar boven (open) of naar beneden (gesloten) wilt. Rolluiken kunnen ook geplaatst worden voor deuren, zoals uw achterdeur of garagedeur. Er zijn in het algemeen twee soorten rolluiken te onderscheiden: handmatige en elektrische. Het voordeel van elektrische is dat u ze automatisch kunt laten zakken. Dit gaat dan middels een knop, maar er zijn ook apparaatjes verkrijgbaar waarmee u de rolluiken op afstand kunt bedienen.

De voordelen

Rolluiken zijn vervaardigd van kwalitatief hoogstaand materiaal waardoor het inbrekers erg lastig wordt gemaakt om hun ‘werk’ te doen. Inbraakwerende rolluiken zijn gemaakt van staal of aluminium: materialen die door de jaren heen hun kracht wel hebben bewezen. Vaak wordt het materiaal ook gecombineerd met een polycarbonaat, waardoor het nog sterker wordt. Heeft u wel eens last van de zon? Dan komt een rolluik ook goed van pas. Op zonnige dagen kan een rolluik er voor zorgen dat de zon niet vervelend in uw ogen schijnt. Bovendien blijven uw kamers lekker koel. De rolluiken hebben zo een goede isolerende werking. Ook als u vindt dat het ’s nachts vaak niet donker genoeg is kunnen rolluiken van pas komen.

Rolluiken laten plaatsen

Zoals gezegd kunnen rolluiken geplaatst worden bij winkels en woningen. Veel mensen denken dat het bij hun woning niet nodig is, maar rolluiken tegen inbraak komen eigenlijk overal van pas. Let u er wel op dat rolluiken voor particulier of zakelijk gebruik vaak net in een andere uitvoering zijn. Ook kunt u voor zakelijk gebruik vaak rekenen op aantrekkelijke zakelijke deals. Wilt u een rolluik laten plaatsen door een professional, dan is het verstandig om eerst een offerte op te vragen. Zo krijgt u een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en op welke prijs u kunt rekenen. Het is het in ieder geval waard om uw woning of bedrijf te beveiligen.

Zonwering offertes vergelijken?

Indien u van plan bent om rolluiken of zonwering aan te schaffen is het verstandig om offertes te vergelijken. Via Zonwering-Expert vergelijkt u kosteloos en vrijblijvend diverse aanbieders van zonwering.