Goede huisbeveiliging

Huisbeveiliging
Goede huisbeveiliging

 

Er worden steeds meer verschillende en steeds modernere vormen van inbraakpreventie aangeboden, om het voor woningbezitters steeds makkelijker te maken om hun woning te beveiligen. Waar het voorheen heel gebruikelijk was om alleen te kiezen voor stevige sloten, kiezen veel consumenten tegenwoordig steeds vaker voor optionele beveiligingssystemen. Op deze alarminstallaties kunnen verschillende componenten worden aangesloten, om ongewenste bezoekers uit huis te weren. Bij spraken met de slotenmaker Nijmegen, die ons meer kon vertellen over de verschillende vormen van inbraakpreventie die tegenwoordig worden aangeboden.

 

Een alarminstallatie in huis installeren

 

Wanneer u de juiste sloten op de deuren en ramen van uw woning heeft laten installeren, dat wil zeggen cilindersloten op uw deuren en bijzetsloten (insteek- of oplegsloten) op uw ramen, dan kunt u kijken naar een alarminstallatie. Voor het installeren van een alarminstallatie kan de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt wenselijk zijn. Alleen al om het feit dat een slotenmaker vaak een ruime expertise heeft in het in kaart brengen van mogelijke beveiligingsrisico’s in huis.

 

Op basis van de beveiligingsrisico’s kunt u een zeer nauwkeurig beveiligingsplan opstellen om uw woning volledig ‘inbraakproof’ te maken.

 

Beveiligingscomponenten installeren

 

Veelgebruikte beveiligingscomponenten voor een alarmsysteem in huis zijn een elektronische camera, een bewegingssensor en bijvoorbeeld magneetcontacten. Het verschil zit voornamelijk in de zichtbaarheid van de beveiligingscomponenten. Een bewegingssensor en elektronische camera zijn erg duidelijk zichtbaar, wat inbrekers op voorhand al kan afschrikken. De magneetsensoren daarentegen, zijn nauwelijks te zien van buitenaf. Aan welk type beveiligingscomponenten geeft u de voorkeur?

 

Het is belangrijk om altijd te kiezen voor beveiligingscomponenten met het PKVW-keurmerk, wat betekent dat de producten gekeurd zijn door de landelijke politie. Mocht u te maken krijgen met een inbraak, dan bent u met dit keurmerk vrijwel verzekerd van een goede werking van de beveiligingscomponenten. Dit keurmerk is overigens ook noodzakelijk voor het vergoed krijgen van schade bij een verzekeraar.